En provins fylld av småproducenter!

Välkomna till Marche, landskapet öster om Toscana, ett naturskönt landskap med mjuka kullar där vackra små byar tornar upp sig mot himlen och bjuder på förföriska utsikter. Ett landskap med en lång vacker kustremsa mot det Adriatiska havet. Ett vänligt landskap med en lång kulinarisk historia!

Denna resa förlägger vi precis i gränslandet mellan Emilia Romagna och Marche. Det blir en upplevelse av smaker, dofter och vacker natur både i Marche och i delregionen Romagna. Kulturerna smälter samman och kan stoltsera med provinsiella maträtter, lokala viner och småproducenter av vin, olja, öl, ost mm.

I detta område kommer vi att förföras av allt vad sinnena kan ta in i form av dofter och smakupplevelser. Vinprovningar, ostprovningar och en lektion i hur man provar olivolja står på programmet. Vi besöker ett bryggeri och får uppleva en middag baserat på öl. Vi kommer att få känna druvorna sila mellan tårna när vi får hjälpa till en dag i vinskörden och trampa vin med våra egna fötter. Vi lyssnar till samtalen, de vänligt bemötande människorna och njuter av att vara i allt detta vackra som naturen ger oss.

Vi besöker medeltida byar och lokala producenter. Italien är ett industrisamhälle som producerar bilar, lädervaror, skor, möbler, design mm och samtidigt finns det så mycket av småskalig produktion, familjeföretag och mindre lantgårdar där man driver odlingar med stor hänsyn till naturen och enligt gamla traditioner. För en livsnjutare kan man lätt ana att man kommit till himmelriket när vi beger oss ut på landsbygden och hälsar på hos småproducenterna som gärna bjuder på sina allra bästa läckerheter.

Vi bor på ett familjeägt Country house, Ca Virginia, vackert beläget på landsbygden i Marche. Här vilar en trivsam atmosfär och stämningen är mycket familjär. Gården har anor från 1400-talet och är modernt renoverat på ett smakfullt sätt. Här finns en utomhuspool med saltvatten och ett mindre spa. Ca Virginia har 23 rum och en restaurang med utsökt god mat. Det är lätt att bli lyrisk över den genuina maten som serveras både till lunch och till middag. Familjen driver stället så miljövänligt som möjligt med solpaneler för produktion av egen el mm. De har specialiserat sig lite på cykelturister då en av ägarna i familjen är cykelfantast och tar med grupper på guidade cykelturer. Är man intresserad av en cykeltur under vistelsen är det bara att prata med ägaren för tips och hjälp och eventuellt kan man boka in en guidad tur. Promenader runt ägorna är annars att rekommendera. Naturen runt Ca Virginia bjuder på många vackra upplevelser

Välkomna till det goda livet i Marche!

Via Anima samarbetar med ”Food in Tour” ett konsortium som erbjuder gastronomiska guidningar i provinsen. Elena och Michela vet allt vad som finns att veta om regionen vad gäller mat och kultur och ser till att vi får en minnesvärd resa.

With “Food in Tour” You celebrate the best life has to offer: food , wine, art & culture, happiness & wellness, simple traditions and friendship

Detta ingår:

 • 4 nätter på Ca Virginia, del i dubbelrum
 • Ett inträde till SPA
 • Transfer t/r flygplatsen i Bologna
 • 2 luncher inkl. bordsvin på Ca Virginia
 • 2 middagar inkl. bordsvin på Ca Virginia
 • 1 lunch på lantgård ankomstdag
 • Besök i den lilla orten Mondaino med ostprovning av formaggio di fossa
 • 1 lunch på lantgård med en liten kurs i olivoljeprovning
 • Guidad tur i Urbino
 • Middag på ett typiskt ölbryggeri
 • Guidad tur i Verucchio
 • En typiskt italiensk aperitivo (drink och rikligt med diverse tilltugg)
 • Deltagande i vinskörd där vi avlutar med en traditionell lunch
 • Guidad tur i Santarcangelo di Romagna
 • Assistans från Food in tour, lokala guider som kan allt om regionen
 • Hotelskatter
 • Svensktalande reseledare
 • Resegarantier ställda av vår samarbetspartner NavigareMoments

Prisindikation

Minimum 15 pers:                         10.200 SEK / person

Minimum 20 pers:                         9.000 SEK / person

Minimum 25 pers:                         8.100 SEK / person

Enkelrumstillägg: 1000 SEK / person

Priser som tillkommer: Flyg

Mejla ert intresse så anpassar vi denna resa efter era önskemål! Beroende på vilka aktiviteter ni väljer och vilken tid på året ni vill åka varierar priserna. Vi kan göra resan kortare eller längre, det är ni som bestämmer! christina@viaanima.se

Program:

Dag 1: Vi anländer till Bolognaflygplats under förmiddagen. På väg till Marche och Ca Virginia, vårt boende, stannar vi till på en lantgård för att genast få smaka på områdets läckerheter.   där ni börjar med lunch. Vi anländer till Ca Virginia under eftermiddagen. Till kvällen blir det välkomstdrink och middag på stället.

Dag 2: Efter frukost ger vi oss iväg till Mondaino, en liten medeltida by. Vi får en guidad tur genom byn och avslutar med ett besök hos Porta al Sotto. Här får vi se hur de lagrar osten enligt en gammal medeltida tradition i ett hål under marken, formaggio di fossa, ost från hålet. Och naturligtvis får vi också smaka på denna lokala delikatess.

Vi fortsätter till Montegridolfo och till en olivoljeproducent. Vi tar en kort promenad i olivlunden, får en kurs i hur man provar olivolja och avslutar men den lunch på lantgården.

Efter lunch beger vi oss till Urbino, målaren Rafaels stad, för en guidad tur i det historiska centrumet. Vi får tid att utforska bottegorna i centrum på egen hand innan vi äter middag på ett ölbryggeri. En typisk middag baserad på pizza och öl.

Dag 3: Under förmiddagen finns det möjlighet till avkoppling på gården där vi bor. Ta det lugnt vid poolen, i SPA-avdelningen eller varför inte ta en cykeltur.

På eftermiddagen tar vi oss till Verucchio, en annan pittoresk by uppe på höjden. Efter en guidad tur i centrum tar vi plats på en bar där vi blir serverade en riklig aperitivo. Vi får provsmaka många lokala delikatesser och viner från trakten.

Dag 4: Efter frukost blir vi hämtade av vår buss som tar oss till Santarcangelo di Romagna, där vi får delta i vinskörden. Tillsammans plockar vi druvorna, bär dem till cantinan och assisterar i den första fasen i produktionen. Vi har med oss vår lokala guide som ser till att vi har det roligt ute på fältet. Efter själva skörden får ni trampa vinet så som man gjorde för i tiden. Därefter är det dags för en traditionell lunch alla Romagna (provinsen) på vingården och därefter lite tid för relax.

På eftermiddagen tar vi en promenad i historiska delen av Santarcangelo tillsammans med vår guide. Vi besöker tuffgrottorna (tuff är en slags sten) och ett gammeldags tryckeri.

Vi återvänder till Ca Virginia under sen eftermiddag. På kvällen blir det en trevlig avskedsmiddag.

Dag 5: Denna vår sista dag tar vi det lugn och har god tid att njuta av vårt underbara boende och dess omgivningar. Det finns möjligheter till aktiviteter så som cykling, promenader, spa-behandlingar mm.

Lunch intar vi på Ca Virginia.

Kl. 15.30 avgår vår transfer till flygplatsen i Bologna.