foto-pa-mig-1    jag-o-mamma-pa-vinfestival

Via Animas idé är att ta fram personliga, inspirerande resor för mindre grupper. Vi satsar inte på storskalighet, utan vill hellre skapa kvalitet genom att vara så personliga som möjligt och komma resmålet så nära som är möjligt.

Mitt namn är Christina Bengtsson, och jag driver idag Via Amina med hjälp av olika samarbetspartners. Idén till Via Anima växte fram ur de drömmar jag haft om att tillbringa mer tid i Italien, samtidigt som jag hade kommit till en punkt i livet där jag ville knyta ihop alla mina erfarenheter från såväl yrkeslivet som från privata engagemang, för att utveckla ett eget koncept som jag verkligen brinner för.

Mitt förhållande till Italien är långt och kärleken är stor. Hit har jag återvänt och här har jag bott och jobbat i perioder. Med en utbildning inom Turism och Service Management i bagaget kändes  det som ett naturligt steg att sätta igång och ordna resor till Italien.

Att jag sen vill få människor att ta steget att göra det som får dem att må bra, har varit en drivkraft till den form resorna tagit. Jag vill ju gärna att vi för en stund skall släppa den duktiga och presterande individen inom oss och sticka iväg på en Yogaresa för att få balans i såväl kroppen som i vårt inre, eller delta i en Matresa där vi kan tillåta oss att njuta av all den goda maten, vinet och de vackra omgivningarna, alternativ åka på en Inspirationsresa där vi kan ta vara på vår nyfikenhet och prova både sådant som vi har lätt för, men också nya saker som vi kanske i hemlighet velat prova men aldrig riktigt vågat eller haft tillfälle till.

Christina i Greve

Livsnjutaren inom mig tar en stor plats. Jag älskar god mat och att ha trevligt i andra människors sällskap. Jag förförs av det estetiska och vackra. Att befinna sig i Toscana, eller i andra vackra omgivningar, är väldigt tillfredsställande för själen. Lyx är att bara få vara och att kunna njuta av allt det vackra. Uppvuxen med en mamma som är matskribent och i en familj där maten är något man ständigt pratar om, längtar till och njuter av, är känslan av paradiset nära när jag befinner mig i detta land.

Utifrån mitt passionerade förhållande till Italien och en lust till att väcka människors drömmar till liv, har jag försökt skapa resor som skall få dig att må bra, ge dig tid och tillfälle att njuta, utforska nya områden, resor som innebär en resa in i ditt innersta och resor som kan inspirera dig till nya intressen i ditt liv. Jag har helt enkelt satt ihop paketresor jag själv skulle vilja åka på!