• Toscana – Konferens förslag
 • Toscana – Konferens förslag
 • Toscana – Konferens förslag

Ett liv i harmoni.

Varför inte förlägga nästa konferensresa på en vingård i Toscana? Italienarna själva har alltid inspirerats av det vackra landskapet och den goda maten när de komponerat operor, skapat konst och klurat ut matematiska formler.

Allt det vackra och harmoniska stimulerar hjärnan att vara kreativ. Ta hit era medarbetare och passa på att njuta av livets goda medan kreativiteten flödar. Låt samma landskap som inspirerade etruskerna, Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Puccini, Dante och många fler, inspirera er till nya framgångsrika idéer!

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet och ögat vilar över den stillsamma naturen med sina vackra vinodlingar och de silvergrå olivlundarna. Vingården är ingen traditionell konferensanläggning och passar därför de lite mindre grupper som vill hålla mindre möten och konferera tillsammans för att hitta ny inspiration eller som en kick-off.

Vingården drivs med ett ekologiskt tänk som genomsyrar hela vinproduktionen, framtagningen av olivoljan och mjölet de maler i sin egen väderkvarn. Gårdens många byggnader ligger utspridda längs vinodlingarna och har alla samma underbara utsikt över de böljande kullarna.

Under er vistelse får ni en inblick i vingårdens vardag och en guidad tur i vinproduktionen. Medan ni sitter runt poolen kan ni se hur man arbetar ute på fälten, traktorer som passerar och bönder som samspråkar. Om kvällarna kan ni njuta av vackra solnedgångar.

Det finns möjlighet till en guidad tur i den restaurerade väderkvarnen, vilken är i fullt bruk. På gården finns mycket att göra: allt från ridturer, tryffeljakt, till keramikkurser. Något vi varmt rekommenderar är att delta i en matlagningslektion, där ni tillsammans med den lokala kocken får tillaga en typisk toscansk meny.

Middagarna intas på gårdens restaurang ’Molino a vento’; ’Väderkvarnen’ medan luncherna serveras som buffé vid poolen. Allt är en njutning för gommen! Under vistelsen hinner ni smaka på de flesta av gårdens utsökta viner.

En dagstur till Florens är att rekommendera. En dryg halvtimme med buss och ni är i hjärtat av denna vackra renässanspärla som har mycket att erbjuda.

Väljer ni att åka till Toscana under senare delen av september eller i början av oktober, finns möjligheten för er att delta några timmar i vinskörden om förutsättningarna tillåter. En upplevelse man inte vill vara utan!

Under september månad hålls det ett antal vinfestivaler runt om i Chiantidistriktet. Om man riktigt vill känna av den genuina atmosfären i någon av byarna så är det ett ypperligt tillfälle att besöka någon av orterna när de håller vinfestival. Då är det fest i hela byn och alla är där!

Välkomna till vackra Toscana!

Detta ingår

 • Flygresa med SAS till Bologna
 • Flygskatter
 • 3 nätter på Fattoria Lavacchio
 • Transfer flygplats-hotell
 • 3 luncher inklusive bordsvin
 • 2 middagar inklusive bordsvin
 • Matlagningskurs inkl. mat & vin
 • Guidning i vinproduktionen
 • Hotellskatter
 • Svensktalande reseledare

Prisindikation: 9 995kr

Mejla oss för kostnadsfritt förslag på denna resa  christina@viaanima.se

Exempel på reseupplägg dag för dag:

Dag 1:
Ankomst till Fattoria Lavacchio. Lunch vid poolen. Under eftermiddagen får vi en guidad tur i vinproduktionen. Middag på gårdens egen restaurang Molino a Vento.

Dag 2:
Frukost. Förmiddagen är reserverad för konferens på vingården. Under eftermiddagen gör vi ett besök i  renässansstaden Florens och får uppleva dess kultur, matmarknader och vackra torg där man kan sitta ner och njuta av ett glas prosecco eller en god kopp kaffe.  Ett alternativ till Florens är ett besök i Greve in Chianti, huvudorten i Chiantidistriktet där vi får uppleva den härliga atmosfären på ortens torg, besöka en välkänd slaktare och naturligtvis får vi ta del av traktens goda viner. Pizzakväll på Vingården.

Dag 3:
Frukost. Förmiddagen är avsatt för konferens medan eftermiddagen bjuder på matlagningskurs i det toskanska köket. En trevlig teambildande aktivitet som också ger oss en inblick en av italienarnas stora religioner, nämligen maten. Vi äter och njuter av det vi själva tillagat tillsammans med några av gårdens viner.

Dag 4:
Frukost på vingården. Utcheckning! Det finns möjlighet att besöka världens äldsta universitetsstad, Bologna, innan vi tar oss till flygplatsen för färden hemåt.

Snabbfakta

 • Toscanas fantastiska landskap
 • Bo på ekologisk vingård
 • Italiensk mat & dryck
 • Perfekt för konferens & Kick Off