Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana
Skrivarkurs i Toscana

Behöver du en kickstart i nästa skrivprojekt eller är det så att du alltid drömt om att skriva men aldrig kommit till skott eller riktigt vågat?

Denna fyradagarskurs i Toscana passar nybörjare såväl som vana skribenter. Den bygger på ett aktivt deltagande där vi jobbar med skrivövningar som utmanar skribenten utifrån den enskildes förutsättningar. Att skriva är vilja och lust, men också hantverk och hårt arbete. Under resans fyra dagarna fördjupar vi oss i berättarteknik så som berättarperspektiv och narratologi men även miljö- och karaktärsskildring. Vi jobbar också med textrespons, något som inte bara gör oss till mer medvetna skribenter utan också mer medvetna läsare.

Vi bor i en vacker 1400-talsvilla med utsikt över de Toscanska kullarna, strax söder om Florens. Här njuter vi av vackra omgivningar, god mat och goda viner. Detta är Dantes, såväl som Boccaccios hemtrakter.

En av dagarna tar vi oss till renässansstaden Florens för att insupa den historiska atmosfären, uppleva stadens liv och kultur. Vi kommer att besöka en liten verkstad där man restaurerar historiska böcker från tiden då Galileo Galilei levde och binder böcker enligt äldre tradition.

Målet för kursen är att ge deltagarna såväl skrivlust som verktyg för sitt fortsatta skrivande. Inför resan kommer kursdeltagarna att tilldelas mindre förberedelseuppgifter.

Lo Söllgård är skrivpedagog och förläggare som driver Lo Söllgårds förlag. Vår guide och researrangör, Christina, som har bott i området och har stor kännedom om Toscana, kommer att finnas tillhands under hela resan.

OBS!!! Denna resa ligger i vila ett tag tills vi hittar en ny skrivpedagog! Lo har andra uppdrag just nu. 

Pris  8.900 kr

Ingår i priset:

 • Del i dubbelrum, inkl frukost, 4 nätter
 • 2 middagar
 • 2 lunch
 • Välkomstdrink
 • Vinprovning
 • Skrivarkursen inkl. material
 • Besök på en verkstad för restaurering av gamla böcker och bokbinderi
 • Utflykter till bl.a Florens
 • Transfer t/r Pisa flygplats
 • Svensktalande reseledare
 • Turistskatt
 • Resegarantier

 Enkelrumstillägg 900 kr

Flyger du t/r Pisa samma dag kursen börjar och slutar, hämtar och lämnar vi dig på flygplatsen. Behöver du lösa din ankomst eller avresa på annat sätt, hör av er till oss.

Maxantalet är 10 personer

Minimiantalet är 6 personer.

 

Program

Lördag

Ankomst och incheckning Villa Talente

Välkomstdrink vid poolen.

Introduktion av skrivarkursen.

Vinprovning och middag.

Söndag: Skrivarkurs Villa Talente

Skrivarkursen på allvar med ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. En genomgång föregår praktiska skrivövningar som följs upp med respons och diskussion.

Sen eftermiddag ger vi oss av till Greve in Chianti, huvudorten i vindristriket Chianti, för att bekanta oss med dess vackra torg och sitta ner en stund på piazzan och bara njuta och iaktta.

Middagen intar vi på en restaurang belägen i en liten medeltida by ovanför Greve.

Måndag:  En dag i Florens

Denna dag beger vi oss till Florens för att upptäcka den vackra renässansstaden. Här besöker vi ett bokcafé där dagens skrivövningar presenteras. Både innan och efter lunch kommer vi att få tid för oss själva för att kunna samla intryck, miljöer och karaktärer, som kan inspirera.

Christina, vår guide, kommer att ge dig tips på matmarknader, parker och sevärdheter m.m. Naturligtvis intar vi lunchen tillsammans!

Sen eftermiddag gästar vi Milicas verkstad, där hon restaurerar gamla böcker och binder böcker enligt äldre tradition. Ett gediget hantverk, som ger ytterligare en dimension av Florens rika historia.

Dagen i Florens avslutas med god middag på en av dess många restauranger.

På väg hem stannar vi på Piazzale Michelangelo för att beundra utsikten över staden.

TisdagSkrivarkurs Villa Talente

Vi fortsätter skrivarkursen hemma i villan med två pass, ett före lunch och ett efter.

Under senare eftermiddagen gör vi en utflykt i närområdet.

Vår avslutningsmiddag äter vi i villan.

Onsdag Hemfärd

Det blir tidig frukost och utcheckning för den som skall med flyget från Pisa.

För dem som stannar en stund i Toscana, kan förmiddagen utnyttjas till avrundning av skrivarkursen.

Resan bokas via vår samarbetspartner NätResebyrån

Är ni några vänner som blivit inspirerad av programmet men önskar ett litet annat upplägg med färre antal dagar eller fler, hör av er så kan vi komma med ett skräddarsytt förslag för just er grupp.  Hör av er till christina@viaanima.se

Boka

Mer om Lo

Verkstad Florens