Skrivarhelg på Österlen
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/b/4/viaanima.se/httpd.www/wp-content/plugins/advanced-custom-fields-pro-master/includes/api/api-template.php on line 502

Behöver du en kickstart i nästa skrivprojekt eller är det så att de där skrivprojekten aldrig blir annat än noveller utan slut?

Denna tvådagarskurs på Österlen passar nybörjare såväl som vana skribenter. Den bygger på ett aktivt deltagande där vi jobbar med skrivövningar som utmanar skribenten utifrån den enskildes förutsättningar. Att skriva är vilja och lust, men också hantverk och hårt arbete. Under de två dagarna på Körsbärsgården har vi möjlighet att utifrån deltagarnas behov och önskemål fördjupa oss i berättarteknik så som berättarperspektiv och narratologi, men även miljö- och karaktärsskildring. Vi jobbar också med textrespons, något som inte bara gör oss till mer medvetna skribenter utan också mer medvetna läsare.

Körsbärsgården ligger i utkanten av Österlen, mellan hav och skog.  Här har människor bott sedan vikingatiden och gården har dokumenterade anor från 1700-talet. I den nuvarande gården har stallängor, bås och kättar gjorts om till charmiga rum, ett är inte det andra likt. Här finns ett litet orangeri, en vacker uteplats med örtagård, och när höstkylan kräver hittar man värme i fåtöljerna invid braskaminen. Vi bjuds på fikor med hembakat och middagen står Eve Maltais för, tidigare kock på Drakamöllans omtalade krog.

Målet för kursen är att ge deltagarna såväl skrivlust som verktyg för sitt fortsatta skrivande. Inför kursen kommer kursdeltagarna att uppmanas lämna kortare textstycken för responstillfället.

Lo Söllgård är skrivpedagog och förläggare som driver Lo Söllgårds förlag. Researrangör, Christina Bengtsson, kommer att vara på plats och vara behjälplig med praktiska göremål och ge information. Christina är dessutom massör. För den som önskar massage finns det möjlighet att boka tid för klassisk rygg- och nackmassage, 30 min till ett förmånligt pris.

Pris 2.150 kr

Ingår i priset:

  • Skrivarkurs inkl. material
  • 1 middag inkl. vin
  • 2 luncher
  • 2 fikor med hembakat
  • frukt
  • del i dubbelrum 1 natt, lakan , handduk
  • frukost

Nya datum för nästa tillfälle kommer så småningom! Är ni en liten grupp som är intresserade, hör gärna av er så kan vi anpassa datumen efter era önskemål. Väl möt! Christina och Lo

Program

Lördag

Första dagen inleds tidigt! Mellan 09.00 0ch 10.00 är vi välkomna att checka in och finna oss till rätt på våra rum i Körsbärsgården. Vi får se oss omkring i den vackra miljön och sträcka  lite på benen efter resan hit. Det tar ca 1,5 h med bil från Malmö.

Kl. 10.00 dukas fika fram, hembakat, kaffe och te. Kursen introduceras och vi presenterar oss för varandra. Sen sätter det igång på allvar, det blir tre pass under dagen. En genomgång föregår praktiska skrivövningar som efter en god lunch följs upp med respons och diskussion. Dagens tredje och sista pass blir ett responspass, här diskuterar vi de texter som varje deltagare lämnat in i förväg. Till vår hjälp har vi en responsmall.

Middagen serveras på gården och är tillagad av Eve Maltais. Under kvällen fortsätter vi vårt samtal om litteratur och skrivande.

Söndag

Efter en härlig frukost med allt man kan önska, finns det tid över för en promenad i den vackra miljön. Vi samlas därefter för ett första skrivpass. Nu jobbar vi med skrivövningar framtagna utifrån förgående dags respons och de frågor och dilemma som dykt upp. Klockan 12 serveras lunchen och därefter är det dags för genomgång och diskussion utifrån förmiddagens skrivpass. Vi avslutar med fika med hembakat och samtal om vad vi tar med oss från kursen och hur vi jobbar vidare med vårt skrivande.

Lördag

09.00-10.00 Incheckning

10.00-11.00 Fika samt introduktion

11.00-12.00 Skrivpass med skrivövningar

12.00-13.00 Lunch

13.15-14.30 Diskussion, med fler övningar

14.30-15.00 Kaffepaus

15.15-17.00 Responspass

18.00 Middag

Söndag

08.00-09.00 Frukost

09.30-12.00 Skrivpass

12.00-13.00 Lunch

13.15-14.30 Skrivpass

14.45-16.00 Fika och avslutande samtal

16.00 Utcheckning

För mer information hör av er till christina@viaanima.se

Max 8 deltagare, minimum 6 deltagare

Intresseanmälan görs till christina@viaanima.se

Nya datum för nästa tillfälle kommer så småningom! Är ni en liten grupp som är intresserade, hör gärna av er så kan vi anpassa datumen efter era önskemål. Väl möt! Christina och Lo